В Україні прийнято рамковий кліматичний закон

Україна зробила важливий крок до подолання кліматичної загрози – Верховна Рада ухвалила рамковий кліматичний закон.
Цей документ визначає впровадження довгострокової стратегії кліматичної політики щодо скорочення викидів парникових газів та адаптації до наслідків зміни клімату. Прийняття закону є частиною міжнародних зобов’язань України в рамках Паризької угоди та наближення до Європейського зеленого курсу.
Рамковий кліматичний закон визначає також інституційні основи для впровадження новітніх технологій у промисловості та енергетиці, стимулювання інновацій у сфері «зелених» технологій. Закон стане потужним стимулом для адаптації української економіки до вимог Європейського законодавства.
Закон передбачає:
  • створення чіткого плану дій щодо зменшення викидів до 2050 року;
  • впровадження ефективної системи моніторингу за дотриманням кліматичних норм;
  • підтримку зеленої енергетики та інвестицій у відновлювані джерела енергії;
  • зменшення вуглецевого сліду та виконання міжнародних зобов’язань.
Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації зазначає, що прийняття Рамкового кліматичного закону це готовність нашої країни відповідати міжнародним зобов’язанням, наш внесок у захист довкілля та перспективи повоєнного відновлення. Цей закон сприятиме розвитку екологічно безпечних технологій, енергоефективності та зменшенню вуглецевих викидів. Тепер наша мета — разом з усіма зацікавленими сторонами, бізнесом та громадськими організаціями, забезпечити його ефективну реалізацію.
Львівська область має розроблену Стратегію адаптації до зміни клімату, ознайомитися з нею можна за посиланням: https://loda.gov.ua/useful-info/118019?authorId=17111
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь