Крок до зеленої відбудови: конкурс для українських громад від ЄС!

 Відкрито конкурс для українських муніципалітетів з приєднанням до місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста».

 Конкурс оголошено в межах ініціативи «Sustainable Urban Net Zero Network for Ukraine» (SUN4Ukraine), що організовується в рамках програми ЄС «Horizon Europe». Метою конкурсу є узгодження планів відновлення України з амбітними цілями кліматичної нейтральності.

 Ініціатива SUN4Ukraine координується асоціацією європейських міст Eurocities та фінансується в рамках конкурсу HORIZON-MISS-2023-CIT-02-01 «Приєднання українських міст до місії «Кліматично нейтральні та розумні міста».

 В рамках заходу SUN4Ukraine підтримуватиме українські міста в їхньому прагненні до кліматичної нейтральності, співпрацюючи з дочірним проєктом «Україна на шляху до вуглецевої нейтральності» (U_CAN).

 Проєкт SUN4Ukraine триватиме 4 роки і передбачає відбір 10 українських муніципалітетів-флагманів, надання технічної допомоги в розробці планів кліматичної нейтральності, встановлення партнерських відносин з містами Місії ЄС та широку програму розбудови потенціалу (семінари, навчальні поїздки тощо), включаючи допомогу у визначенні потенційних джерел фінансування на підтримку зусиль з кліматично нейтрального відновлення.

Територіальні громади мають змогу до 20 жовтня 2024 заповнити анкети щодо приєднання до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст за посиланням: http://surl.li/qoyaty.

Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації наголошує, що сьогодні українські громади мають унікальний шанс впровадження вуглецево-нейтральних рішень для створення більш стійких та екологічно-свідомих міст. Підтримка ЄС у цьому процесі, зокрема через програму Horizon Europe та ініціативу SUN4Ukraine, надасть нашим муніципалітетам не лише технічну допомогу, але й можливість обміну досвідом з європейськими містами, які вже перебувають на шляху до кліматичної нейтральності. Залучення до цієї місії — це шанс для українських міст стати флагманами в екологічних змінах, зміцнити свої позиції в європейській спільноті та залучити додаткові ресурси для сталого розвитку.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь