Три тижні ековихідних: як шлях до екологічної свідомості та психологічної підтримки дітей Львівщини

Цими вихідними проведено завершальний етап Ековікендів, які тривали вихідними днями протягом трьох тижнів вересня для дітей – школярів учасників бойових дій, внутрішньо-переміщених та соціально незахищених осіб.

Завдяки таким заходам школярі мали змогу познайомитися з умовами життя бурих ведмедів в межах Ведмежий притулок «Домажир», відчути себе в ролі гірських рятувальників та надавати першу медичну допомогу постраждалим, ознайомитися з природоохоронними територіями Львівщини, видами флори і фауни, які перебувають під охороною й поширені у Карпатському регіоні, діяльністю природоохоронних установ.

Також для дітей за сприяння НПП «Сколівські Бескиди» організували екскурсію до водоспаду поблизу с. Сопіт та катання на рафтах.

«Проведення таких заходів є успішним для підвищення екологічної свідомості серед учнівської молоді, особливо в умовах сучасних викликів. Залучення дітей із вразливих категорій до таких ініціатив спонукає не лише розвитку їхнього розуміння природи, але й полегшує соціальну інтеграцію та посилює психологічну підтримку. Подібні заходи демонструють, як екологічна освіта може стати інструментом для виховання відповідальних громадян, що турбуються про довкілля» – зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

фото на сторінці департаменту у Facebook

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь