Майбутнє планети в наших руках: українські школярі приєднуються до Всесвітнього дня прибирання 2024

У вересні 2024 року Україна традиційно приєднається до глобальної ініціативи Всесвітнього дня прибирання, який об’єднує мільйони людей по всьому світу. Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» українські школярі стануть частиною цього важливого руху, спрямованого на очищення нашої планети від сміття.

Міжнародний молодіжний рух School Recycling World ініціював конкурс серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти, щоб залучити якомога більше учасників до цієї благородної справи. В рамках конкурсу учні та студенти з усіх куточків країни матимуть можливість показати свою активність і відповідальність за чистоту навколишнього середовища.

World Cleanup Day 2024 триватиме з 1 по 20 вересня, надаючи всім бажаючим час для участі у заходах. Організатори закликають школи та освітні заклади опублікувати анонси про акцію на своїх інформаційних ресурсах і активно залучати учнів до участі. Після завершення прибирання необхідно підбити підсумки виконаної роботи та заповнити онлайн-анкету до 22 вересня 2024 року за покликанням: https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18.

Особливу увагу приділяють фіксації результатів. Учасників просять робити фотографії «до» та «після» прибирання, щоб наочно продемонструвати свій внесок у збереження довкілля. Ці фотографії рекомендується публікувати у соціальних мережах з хештегами #побачивприбери, #worldcleanupday, #schoolrecyclingworld та #letsdoitukraine.

Положення про конкурс та детальні умови участі можна знайти за покликанням: https://cutt.ly/nflKgaR.

Результати конкурсу буде оголошено 1 жовтня 2024 року на офіційному сайті та у соціальних мережах «School Recycling World» – www.schoolrecyclingworld.org.

«Залучення української молоді до Всесвітнього дня прибирання – це не лише про очищення нашої країни від сміття, але й про виховання покоління, яке цінує природу і розуміє свою відповідальність перед нею. Цей конкурс є можливістю для школярів долучитися до глобальної ініціативи, розвинути в собі лідерські якості, проявити турботу про навколишнє середовище і зробити свій внесок у майбутнє планети. Спільні зусилля мільйонів людей у 211 країнах світу нагадують нам, що кожен з нас здатний зробити маленький, але вагомий крок до кращого і чистішого майбутнього» – зазначає Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації..

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь