Міжнародне співробітництво для зеленого відновлення України

Сьогодні в прямому ефірі  відбулося важливе обговорення щодо можливостей співпраці та залучення міжнародних інвестицій у проєкти зеленого відновлення України. Під час заходу акцентувалася увага на ключових аспектах впровадження ринкових механізмів Паризької угоди, зокрема положень шостої статті.

Метою зустрічі було об’єднання зусиль представників бізнесу, органів місцевого самоврядування та українських міністерств для забезпечення ефективної співпраці у сферах декарбонізації та сталого розвитку.

Учасники заходу, серед яких були спікери з Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Федерального відомства з питань навколишнього середовища Швейцарії, Глобального бюро з питань навколишнього середовища Японії, KliK Foundation, ПРООН в Україні та Українського кліматичного офісу, поділилися своїм досвідом, представили успішні реалізовані проєкти та обговорили плани щодо трансформації світової промисловості задля зменшення викидів парникових газів та підтримки процесу декарбонізації.

Ганна Башта, заступник директора департаменту-начальник управління регулювання природокористування та моніторингу наголосила, що цей захід є частиною завдань з визначення можливостей міжнародної співпраці та впровадження ринкових механізмів Паризької угоди, залучення міжнародних інвестицій у проєкти зеленого відновлення України, адаптаційного планування, комунікації та фінансової підтримки. 

Нагадуємо, що Паризька угода – це міжнародна ініціатива протидії глобальному потеплінню, однією з головних причин якого вважається зростання викидів парникових газів в атмосферу. Угоду підписано у 2015 році під час 21-їй Конференції учасників UNFCCC.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь