Якість води в Україні: на ЕкоЗагрозі можна моніторити дані з 42 пунктів на Львівщині

На мапі «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів» онлайн-платформи ЕкоЗагроза відтепер доступна актуальна інформація про якість води з понад 570 пунктів моніторингу по Україні, з яких 42 розташовані на території Львівщини, що є значним розширенням бази даних, яка надається у режимі реального часу.

На карті можна переглянути широкий спектр показників, включаючи фізико-хімічні та специфічні хімічні забруднюючі речовини, що відповідають європейським директивам №2000/60/ЄС та №2008/105/ЄС.

Раніше карта відображала лише базові фізико-хімічні показники, що були корисні для визначення придатності води для питного водозабору. Але тепер кількість доступних показників збільшилася до 80, включаючи пріоритетні забруднюючі речовини, такі як пестициди, леткі органічні сполуки, поліароматичні вуглеводні та важкі метали.

Як зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Ганна Башта, ця інформація має важливе значення як для органів місцевого самоврядування, так і для громадян та бізнесу. Дані про якість води допомагають оцінити стан водних ресурсів, запобігти екологічним катастрофам та забезпечити безпеку питної води. В умовах постійного загострення екологічних викликів та війни, доступ до такої інформації стає ще більш актуальним. Тому відтепер кожен може оперативно дізнатися про стан води у своєму регіоні і прийняти відповідні заходи для захисту здоров’я та навколишнього середовища.

Нова функціональність також включає результати дослідницького моніторингу, що проводиться у разі виникнення надзвичайних ситуацій або забруднення вод через бойові дії, що є важливим кроком для підвищення рівня екологічної безпеки.

Для отримання детальної інформації про якість води рекомендуємо відвідати мапу на ЕкоЗагрозі за посиланням: http://surl.li/pdqtmr.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь