Комунікаційна стратегія до зміни клімату Львівської області

Сьогодні відбулася онлайн зустріч-презентація Комунікаційної стратегії до Стратегії адаптації до зміни клімату Львівської області

В рамках проєкту APENA 3 розроблено Комунікаційну стратегію до Стратегії адаптації до зміни клімату Львівської області та плану реалізації.

Команда Проекту ЄС APENA 3 представила ключові кліматичні ризики для області, заходи з адаптації,  їх вартість, а також ключові повідомлення щодо комунікації кліматичної стратегії з усіма зацікавленими сторонами.

В процесі зустрічі експерти Проекту ЄС APENA 3 поділилися планами впровадження для Львівської області та їх термінами, а саме:

Короткострокові заходи (2021-2025)

– розробка та впровадження систем раннього моніторингу;

– загальні програми для фермерів

Середньострокові заходи (2026-2030)

– модернізація структури для зменшення вразливості до кліматичних ризиків;

– розвиток екотуризму та стійких практик у сфері економічного відновлення

Довгострокові заходи (2031-2040)

– відновлення екосистем та водно-болотних угідь

– зменшення впливу на здоров’я населення через екстремальні погодні явища

Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту зазначає, що цей документ є частиною завдань по Компоненту 3 проєкту APENA 3, адже прогнозовані кліматичні небезпеки вимагають адаптаційного планування, комунікації та фінансової підтримки насамперед на місцевому рівні. Ми прагнемо, щоб Стратегія адаптації до зміни клімату була максимально ефективною для нашого регіону та враховувала всі необхідні заходи для зменшення негативного впливу кліматичних змін у нащій області. Тільки спільними зусиллями ми зможемо створити стійкий до зміни клімату та екологічно безпечний регіон.

Важливо, що Стратегія з адаптації до зміни клімату розробляється за кошти міжнародної технічної допомоги, яку нам вдалося залучити ще до війни. В проєкті беруть участь ще Миколаївська та Івано-Франківська області.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь