Стартував сезон любительського лову раків

З 1 липня 2024 року стартував сезон любительського лову раків. Заборона на вилов раків, яка діяла з кінця минулого року, знята від початку липня у більшості регіонів країни (за винятком водойм дністровського басейну Одещини).

Водночас, Державне агентство з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм закликає дотримуватися правил любительського рибальства і попереджає про суворі санкції за їх порушення.

Одній особі за добу можна впіймати 30 раків. При цьому мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам становить 9-11 см (в залежності від водойм).

Також забороняється ручне збирання раків у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Як зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик, дотримання правил рибальства допоможе зберегти популяцію раків і забезпечити екологічну рівновагу у водоймах. Тож пам’ятайте про відповідальність перед природою!

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь