Екобус у Львівській громаді: графік стоянок у липні 2024 року

У липні на території Львівської громади продовжують роботу мобільні пункти збору відпрацьованих ламп, ртутних термометрів та батарейок.

З графіком стоянок Екобуса на липень 2024 року та переліком стаціонарних пунктів збору відпрацьованих батарейок в межах громади можна ознайомитися за посиланням: https://bodnarivkaeko.lviv.ua/index.php/nashi-posluhy

У ДП “Боднарівка” нагадують, що небезпечні відходи (не пошкоджені) збираються на безоплатній основі лише від мешканців Львівської територіальної громади та в безпечній тарі, у кількості:

  • – люмінесцентні лампи до 10 шт,
  • – ртутні термометри – до 5 шт,
  • – батарейки до 10 кг.

Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації закликає активно підтримувати ініціативу Екобуса, адже кожна відпрацьована батарейка, лампочка чи ртутний термометр, кожен використаний та відповідно зданий предмет допомагає зменшити екологічне навантаження на нашу екосистему. Зберігаючи навколишнє середовище, ми зберігаємо себе та наше майбутнє!

Також організатори збору повідомляють, що термометри та лампи рекомендовано здавати у заводському пакуванні, якщо його немає, потрібно подбати про безпечне пакування, використавши картонну тару окремо для кожної лампи або термометра.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь