Схвалено проєкт Плану управління річковим басейном Вісли на 2025-2030 роки

Басейнова рада річок Західного Бугу та Сяну сьогодні, 28 червня, схвалила проєкт Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Вісли на наступні п’ять років, який є ключовим інструментом для досягнення Рамкової директиви ЄС з водного господарства.

Як відомо, з 21 грудня 2023 року по 21 червня 2024 року тривало громадське обговорення проєкту ПУРБ Вісли. За цей період надійшло 17 пропозицій від зацікавлених сторін, у зв’язку з чим оновлено проєкт ПУРБ Вісли з урахуванням результатів громадського обговорення.

Голова басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну, т.в.о. директора екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації  Оксана Війтик,  наголошує, що схвалення ПУРБ Вісли є важливою подією, адже це фінішна пряма до його затвердження, та зазначає, що ПУРБ стане ключовим документом, що визначатиме стратегію та напрямки збереження та розвитку водних ресурсів регіону протягом 2025-2030 років.

Варто зазначити, що важливість ПУРБ полягає в забезпеченні сталого використання водних ресурсів, покращенні якості води та досягненні екологічних цілей та «доброго» стану вод.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь