В області працюють над реалізацією проєкту «Чисте Балтійське Джерело – Очищення стічних вод у Львівській та Волинській областях»

Вчора, 27 травня відбулося друге засідання робочої групи з формування дорожньої карти розвитку системи водоочистки та водовідведення басейну річки Західний Буг.

У межах реалізації проєкту «Clean Baltic Source – очищення стічних вод у Львівській та Волинській областях» раніше було проведено 5 навчальних воркшопів для 45 громад Львівської і Волинської областей. За результатами презентованих на воркшопах поданих заявок до міжнародних фондів на реалізацію заходів з реконструкції або будівництва очисних споруд і каналізаційних мереж відібрано 13 найбільш активних громад.

У продовження семінарів робоча група напрацьовує план дій на період 3 роки з визначенням заходів та відповідальних, механізмами координації дій та ключовими розвитковими ініціативами.

Під час заходу учасники ознайомилися з презентаціями даних анкетування громад, можливостями фінансування заходів та аналізом стану водних ресурсів.

Як зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, транскордонне співробітництво і партнерство між українськими та європейськими організаціями – це прекрасна можливість впровадження сучасних технологій очистки стічних вод та підвищення обізнаності населення щодо важливості охорони навколишнього середовища. Важливо не лише модернізувати очисні споруди, але і міняти підходи щодо управління комунальними підприємствами в галузі водовідведення, а також підвищувати свідомість населення стосовно охорони води.

Крім того, проєкт стане важливим кроком у напрямку сталого розвитку, демонструючи, як сучасні технології та екологічна свідомість можуть разом працювати на благо природи та людей.

Нагадуємо, що проєкт «Чисте Балтійське джерело» («CLEAN BALTIC SOURCE») реалізується завдяки спільним зусиллям Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Асоціації Місцевих Рад «Ради Львівщини», Львівської міської ради й Агентства економічного розвитку PPV.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь