Розпочато 2 етап стратегічної екологічної оцінки Національного плану управління відходами до 2033 року

Проєкт Національного плану управління відходами до 2033 року (далі – НПУВ) – рамковий документ планування і окреслює головні напрямки, у яких слід рухатися для реалізації державної політики у сфері управління відходами, натомість, регіональні та місцеві плани управління відходами покликані встановити конкретні заходи, визначити необхідні обʼєкти інфраструктури, технології, які враховують місцеві умови, економічні розрахунки та спроможність реалізації.

НПУВ охоплює всю територію України, розробляється на період 10 років (2024–2033 роки) та підлягає перегляду кожні чотири роки з дати набрання чинності.

Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА повідомляє, що з проєктом документа державного планування та звітом про стратегічну екологічну оцінку можна ознайомитись на офіційному веб-сайті замовника (Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України) і в Єдиному реєстрі стратегічної екологічної оцінки.

Громадськість в строк з 27.05.2024 до 27.06.2024. може подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, Україна, 01648; тел. (097) 211 53 46, е-mail: hranovska.t@mepr.gov.ua 

Як зазначає, т. в. о. директора департаменту Оксана Війтик: «Процедура стратегічної екологічної оцінки Національного плану управління відходами до 2033 року має велике значення для ефективного управління відходами в Україні. Цей проєкт не лише визначає стратегічні напрямки із зменшення захоронення відходів та запобігання утворенню нових відходів, але й включає конкретні заходи, які необхідно реалізувати на різних рівнях – від національного до місцевого. Важливою є участь громадськості та операторів ринку у процесі, оскільки вона може внести свої зауваження та пропозиції щодо вдосконалення цього стратегічного документа, що в свою чергу дозволить врахувати широкий спектр думок і підходів у формуванні ефективної національної стратегії з управління відходами».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь