Про будівництво побутової каналізації в с. Пасіки-Зубрицькі

У селі Пасіки-Зубрицькі Давидівської територіальної громади тривають роботи з будівництва побутової каналізації. Цей проєкт спрямований  на запобігання забруднення навколишнього середовища стічними водами, підвищення якості життя населення та покращення екологічного стану території Давидівської територіальної громади.

Проєктом передбачено прокладення каналізаційної мережі довжиною  понад 15 км і забезпечення додатковим водовідведенням з добовою витратою побутових стічних вод 153,12 м3/добу. Виконання робіт дозволить приєднати до централізованої каналізаційної мережі близько 800 будинків у яких проживає більше 4000 мешканців.

Загальна кошторисна вартість проєкту «Будівництво побутової каналізації в с. Пасіки-Зубрицькі, Пасіки-Зубрицької сільської ради, Пустомитівського району, Львівської області» (коригування) – 74,143 млн. грн. Реалізацію природоохоронного заходу розпочато у 2019 році. У 2024 році роботи продовжуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього середовища (6,0 млн грн) та коштів місцевого бюджету (4,0млн грн). 

Станом на сьогодні прокладено 5,4 км каналізаційних мереж та встановлена одна каналізаційно-насосна станція, що становить  37% від загальної будівельної готовності об’єкта. Завершити проєкт заплановано до кінця 2025 року.

 «Будівництво системи каналізації в селі Пасіки – Зубрицькі є важливим кроком у напрямку збереження навколишнього середовища  та покращення якості життя місцевого населення. Цей проєкт вирішує нагальну проблему неперервного скидання неочищених стічних вод у природні водойми, що становить серйозну загрозу для екосистеми та здоров’я громади» – зазначає Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

 

Фото: ілюстративне

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь