Про нові пункти спостереження за забрудненням атмосферного повітря на Львівщині

Відбулася робоча зустріч щодо встановлення пунктів спостереження за забрудненням атмосферного повітря Львівської області та внесенням змін до Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки Львівської зони.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно з експертами Міжвідомчої комісії з питань здійснення державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря, яка функціонує при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України провели робочу зустріч, де обговорили внесені зміни до Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря та встановлення нових стаціонарних пунктів спостереження.

В процесі зустрічі експерти висловили свої зауваження та пропозиції щодо впровадження новітніх систем збору даних, які дозволяють проводити аналіз забруднення повітря в реальному часі. Учасники поділилися своїм досвідом та висловили пропозиції щодо оптимізації існуючих методик моніторингу атмосферного повітря.

Відтак, спеціалісти департаменту представили напрацьовані матеріали на підставі яких відбулося внесення змін до Програми моніторингу. Врахували нові вимоги та пропозиції щодо репрезентативності вимірювань на стаціонарних пунктах спостереження, які дозволять проводити детальний аналіз забруднення повітря. Напрацювали матеріали для подальшої роботи для отримання висновків Міжвідомчої комісії.

Ганна Башта, заступник директора департаменту зазначає, що результати обговорення стануть основою для подальших дій департаменту екології. Планується, що ці заходи будуть спрямовані на зменшення забруднення повітря через комплексний підхід та залучення всіх зацікавлених сторін. Ми віримо, що спільними зусиллями можемо зробити наше повітря чистішим, наше здоров’я кращим і наше майбутнє світлішим.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь