Продовжуються роботи з будівництва каналізаційно-очисних споруд в с. Міженець Самбірського району

Реалізація проєкту «Будівництво каналізаційно-очисних споруд в с. Міженець, Старосамбірського району, Львівської області. Коригування» розпочато у 2019 році. Загальна кошторисна вартість робіт складає 10,7 мільйонів гривень.

Захід реалізується з метою забезпечення належної очистки стічних вод, організованого водовідведення каналізаційних стоків до очисних споруд шляхом прокладення самопливного каналізаційного колектора від існуючого колодязя на каналізаційні мережі до КНС.  

Проєктом передбачено  реконструкцію існуючої КНС, будівництво напірного трубопроводу від КНС до очисних споруд, будівництво на території очисних споруд приймальної та розподільчої камери, установок повної біологічної очистки стічних вод продуктивністю 45 м3/добу, контактних резервуарів та насосної станції власних потреб, проведення робіт з реконструкції мулових майданчиків та адміністративно – виробничого корпусу.

У цьому році виконання робіт продовжується за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 3,8 мільйони гривень та коштів місцевого бюджету – 0,4 мільйони гривень. Завершення робіт та введення об’єкта в експлуатацію заплановано у 2024 році.

«Усі проєкти, які пов’язані з очищенням стічних вод, є вкрай важливими не лише для нашої області. Завдяки залученню коштів обласного екологічного фонду уже наступного року в області запрацюють ще одні очисні споруди, що дозволить покращити стан довкілля. Впровадження проєкту дозволить зупинити потрапляння неочищених стічних вод у водні об’єкти, буде припинено забруднення річки В’яр (Вирва), басейну річки Сян. До комплексу очисних споруд буде під’єднано 140 домогосподарств та 3 комунальні установи – школу, садочок, хоспіс» – зазначила заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Ганна Башта.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь