2 жовтня 2023 року розпочнеться другий конкурс проєктних пропозицій у рамках Програми Interreg «Дунайська регіональна програма 2021-2027».

Прийняти участь у конкурсі зможуть представники 14 країн – учасниць, а саме: Австрія, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Німеччина, Угорщина, Румунія, Словаччина, Словенія, Боснія і Герцеговина, Молдова, Чорногорія, Сербія та Україна. Детальна інструкція та форма заявки буде доступна з дня відкриття конкурсу на офіційній сторінці Програми за посиланням.

Загальний бюджет Програми складає 286 мільйонів євро. Фінансування проєктів здійснюватиметься на поворотній основі шляхом відшкодування витрачених коштів на заходи в рамках реалізації проєктів, переможці конкурсу зможуть отримати відшкодування за рахунок коштів Програми у розмірі 80%.

Пріоритетами співпраці в рамках Програми є:

  • “Розумніший Дунайський регіон”, спрямований на розвиток інновацій та технологій, формування навичок для смарт-спеціалізації та підприємницької діяльності;
  • “Зеленіший, низьковуглецевий Дунайський регіон”, спрямований на відновлювані джерела енергії, адаптацію до змін клімату, покращення водних ресурсів, біорізноманіття;
  • “Більш соціальний Дунайський регіон”, спрямований на доступний ринок праці, знання, освіту, соціально-економічний розвиток через спадщину, культуру та туризм;
  • “Краще управління співпрацею”, спрямований на посилення спроможності територіального управління.

 Приймати участь у конкурсах Програми можуть державні органи, органи місцевого самоврядування, територіальні громади, наукові інститути, навчальні заклади, агенції регіонального розвитку, природні парки, інші неприбуткові організації в Україні.

Детальніша інформація про Програму Interreg «Дунайська регіональна програма 2021-2027» доступна за посиланням https://www.interreg-danube.eu/.

Хочемо звернути Вашу увагу, усі зацікавлені учасники мають заповнити Google-форму, розміщену за посиланням https://forms.gle/2WL73dHx45XoxZdj7,                            до 10 серпня 2023 року.

«Програма Interreg «Дунайська регіональна програма 2021-2027» була затверджена Європейською Комісією у листопаді 2022 року, унікальність цієї Програми у тому, що вона створює так звану платформу для тісної співпраці у стратегічних напрямках між країнами-учасниками Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону» – зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь