Департамент екології та природних ресурсів продовжує налагодження співпраці з освітніми закладами Львівщини

Сьогодні, 23.03.2023,  в рамках реалізації міжнародного українсько-німецького проєкту «Пізнаємо, зберігаємо, будуємо майбутнє разом» та концепції «Молодь дебатує» відбулася зустріч Івана Лозенка, директора ліцею № 28 ЛМР та Оксани Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Учнями ліцею для реалізації проєкту вибрано одну з актуальних природоохоронних тем сьогодення – всихання хвойних лісів в Україні та Німеччині і основні методи боротьби з зазначеним явищем.

З метою вивчення зазначеної теми освітяни та екологи домовилися про організацію зустрічі учнів з науковцями НЛТУ України, які досліджують питання всихання зелених насаджень та запланували виїзд в національний природний парк «Сколівські Бескиди» для ознайомлення з насадженнями Карпатського регіону.

Директор ліцею № 28 зазначив, що завдяки співпраці, яку налагоджено між німецькими та українськими школами, і з природохоронцями області учні отримають нові знання і практичні навички, зможуть розробити власні проєкти і проводити самостійні дослідження в різних напрямках на місцевому рівні.

 

 Довідково:

 Проєкт «Пізнаємо, зберігаємо, будуємо майбутнє разом» – це проєкт в рамках ініціативи «Молодь дебатує», над яким працюють учні та викладачі впродовж 2022/2023 навчального року, а його метою є поєднання практичного осмислення сьогоденних викликів в Україні з розвитком обізнаності в інших галузях, які потребують уваги сучасної молоді.

Основними темами проєкту є волонтерство, відбудова міст, екологія та сталий розвиток.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь