Моніторинг води – один з кроків до вступу у ЄС

Щорічно 18 вересня, починаючи з 2003 року, відзначається Всесвітній день моніторингу води (World Water Monitoring Day), або Всесвітній день моніторингу якості води.

Це свято, засноване з ініціативи американського Фонду чистої води, до теперішнього часу стало інформаційно-освітньою програмою, спрямованою на підвищення обізнаності суспільства про проблеми водних ресурсів планети і участь в захисті від забруднення.

Україна як кандидат у члени ЄС продовжує активно запроваджувати нові підходи і розвивати мережу моніторингу якості води. Цим Україна дбає про здоров’я українців та довкілля, а ще виконує вимоги Водної Рамкової Директиви ЄС.

У Законі України «Про оцінку впливу на довкілля» наголошується, що суб’єкт господарювання забезпечує здійснення післяпроєктного моніторингу з метою виявлення будь-яких розбіжностей і відхилень у прогнозованих рівнях впливу та ефективності заходів із запобігання забрудненню довкілля та його зменшення.

Такий моніторинг містить в собі різнобічні спостереження за змінами, що відбуваються в навколишньому середовищі пов’язаних з діяльністю підприємства (суб’єкта господарювання). Післяпроєктний моніторинг з оцінки впливу на довкілля є цілісною системою заходів, що покликана інформувати про зміну параметрів, що несуть в собі зміни в навколишнє середовище і по мірі можливостей передбачати їх в тому числі вплив на водне середовище.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь