Відбудеться наметовий табір-резиденція «ТАРТАКІВ&ТАРТАК» в с.Тартаків Сокальського району Львівської області

З 27 липня по 3 серпня відбудеться наметовий табір-резиденція «ТАРТАКІВ&ТАРТАК» в с.Тартаків Сокальського району Львівської області.
Мета проекту – демонстрація альтернативного шляху збереження та відтворення культурної та природної спадщини України.

Організатори влаштовують великий експермент: на що здатні впродовж 7 днів 50 небайдужих професіоналів та громадських діячів з досвідом у сфері збереження культурної спадщини у прагненні відтворити пам’ятку, яка станом на сьогодні має тавро безповоротно втраченої.

В рамках резиденції передбачено спільне впорядкування палацу та території, влаштування експозиційного open-air простору з демонстрацією результатів наукових досліджень, влаштування курсу тренінгів та панельних дискусій щодо ревіталізації, як альтернативного шляху порятунку культурної спадщини України з напрацюванням у командах пропозиції нового пристосування памятки.

Реалізація цього проекту дасть поштовх до відродження палацу та парку у Тартакові, що створить передумови для розвитку туристичного потенціалу локації та регіону.

Проект реалізовує БФ «Софос» у співпраці з БФ «Спадщина.УА» та тартаківська ОТГ за підтримки Українського культурного фонду.

Довідка:Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк XVIII ст.» площею 5,0 га створено рішенням Виконавчого комітету Львівської обласної ради від 09.10.1984№ 495 «Про мережу територій і об’єктів природно-заповідного фонду області» з метою збереження та охорони визначних та цінних зразків паркового будівництва і використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях.

На території парку є замок Потоцького (залишки збереглися у вигляді оборонних мурів з південо-західного боку). Наприкінці 19 ст, на рештках замку зводять палац коштом тодішнього власника маєтку в Тартакові Збіґнєва Лянцкоронського. Двоповерховий, з цегли, зризалітомта балконом, палац зведений у стилі французького необароко за проектом львівського архітектораВінцент Равський (молодший). З півдня до будинку приєднаний Г-подібний господарський корпус. Лянцкоронські розбудували та реконструювали старий замок, зробили нову будівлю, орієнтуючись на «Casino de Paris» уМонако.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь