Учасники міжнародного велопробігу «На крилах природи» відкривають українську частину Розточчя

23-24 червня в рамках проекту “Велопробіг по Розточчю “На крилах природи” понад 150 велосипедистів із Республіки Польща відвідали заповідник «Розточчя» і Яворівський національний парк.

Серед учасників представники Міністерства охорони природи, Міністерства охорони води, шести національних природних парків, а також Клубу роверистів.

Велопробіг проходив “Центральним велосипедним маршрутом від Красніка до Львова” в рамках проекту “РовеЛове Розточчя – разом попри кордони”, що реалізується Програмою транскоркордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”, яка фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу та співфінансується партнерами проекту.

Велосипедний пробіг по Розточчю “На крилах природи” – це чотириденний захід, під час якого учасники щодня проїжджатимуть на велосипеді від 90 до 110 км. Шлях пролягає існуючими та новоствореними велосипедними маршрутами , зокрема через “Центральний велосипедний маршрут” Розточчя”, “Велосипедний маршрут Юзефува в Розточчі” та “Велосипедний маршрут до Флоріанки”.

Топографія маршруту дуже різноманітна – від довгих відстаней, плоских ділянок до досить крутих спусків, що вимагає аби кожен учасник добре володів технікою водіння і вмінням швидко реагувати.

Учасники велопробігу відчули «справжню атмосферу Розточчя». Під час пробігу мали можливість ознайомитись з природними та культурними об’єктами Розточчя, з місцевими туристичними продуктами.

Організатором велопробігу по Розточчю виступив Розточанський парк народовий (Республіка Польща).

Довідково:

Проект “РовеЛове Розточчя – разом попри кордони” реалізовується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Організаторами Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 виступає Європейський Союз в межах Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Проект спільно реалізовують 6 партнерів з Львівщини та Люблінського воєводства: департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Яворівський національний природний парк, Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати Україна» Любельське воєводство, Гміна Замость, Розточанський парк народовий.

Загальною метою проекту є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної велоінфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв’язків, поліпшенню іміджу та привабливості польського і українського Розточчя.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь