У Яворівському НПП відбувся фестиваль «Бабине літо – 2019»

28 вересня у відпочинковому осередку «Верещиця» Яворівського НПП відбувся щорічний молодіжний фестиваль української туристичної пісні «Бабине літо 2019», який присвячений Всесвітньому дню туризму що відзначається 27 вересня.

Активними учасниками заходу були студентські команди із 7 вищих навчальних закладів Львівщини, які презентували цікаві виступи про смішні випадки із студентського життя.

У адміністрації Яворівського НПП зазначають, що щорічний фестиваль «Бабине літо» спиряє популяризації української туристичної пісні, формує екологічну культуру та патріотичну свідомість молодого покоління, а також дає можливість розкрити свій талант у авторських піснях.

Під час заходу також представлено проект «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», який реалізується в рамках Програми ТСК Польща-Білорусь-Україна ЄІС 2014-2020. Проект реалізовується в межах регіону Розточчя 6 партнерами, 3 польськими та 3 українськими. Загальною метою проекту є промоція та збереження природної спадщини шляхом вдосконалення туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприятиме зміцненню партнерських відносин та покращенню іміджу та туристичної привабливості польського та українського Розточчя.

Учасники фестивалю ознайомились із ходом будівництва еколого-просвітницького центру на території рекреаційної зони «Верещиця», який будується в рамках реалізації проекту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони».

Завданнями Центру екологічної освіти Яворівського національного природного парку у Верещиці над яким ведеться робота є:

– навчальна база Парку, яка дозволяє проводити освітню діяльність, організовувати фестивалі, тренінги, семінари, конференції, лекції для учнів і вчителів та інших груп, зацікавлених у природній та культурній спадщині Розточчя,

– місце для природних та культурних виставок, натхненних природою та культурою Розточчя з Польщі та України, зокрема фотовиставки, виставки картин, графіки, просторових інсталяцій;

– головний приймальний пункт «Центрального велосипедного маршруту Розточчя від Красника до Львова» з українського боку.

З метою промоції переможцям конкурсів в рамках фестивалю надані призи з логотипами Проекту та Програми.

Перевагами реалізації проекту є новостворена і модернізована туристична інфраструктура та промоція Розточчя для усіх учасників проекту.

Варто зазначити, що Яворівський національний природний парк співпрацює з 1999 року, відколи став партнером Розточанського національного парку. Партнерство базується на угоді про співпрацю, спрямованій на обмін досвідом у галузі охорони природи та відкриття парків для освіти та туризму. Результатом співпраці стала спільна освітня діяльність: семінари, тренінги, конференції, а також проект «Транскордонний біосферний заповідник Розточчя». Також Яворівський національний природний парк і Розточанський національний парк спільно брали участь під керівництвом Люблінського воєводства у впровадженні туристичного продукту – Центрального велосипедного маршруту Розточчя.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь