У Мінприроди України обговорили створення національного природного парку “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара та будівництво еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара орієнтовною вартістю 20 млн.грн.

09.08.2018 у Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася нарада щодо створення НПП “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара. Участь у нараді взяв начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністраціїм Андрій Сенюк.

Нарада відбулася під головуванням заступника міністра Мінприроди України Василя Полуйка. Під час наради обговорили питання необхідністі збільшення територій природно-зоповідного фонду в межах Сокальського району, майбутнє підпорядкування Парку, функціонування та його фінансування. Василь Полуйко наголосив, що Парк має бути створений та підпорядкований міністерству і вже в2019році міністерством планується виділення 20 млн. грн. для функціонування Парку та будівництва еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області.
Під час наради було обговорено впровадження заходів з метою забезпечення гідрологічного балансу та збереження унікального верхового болота, яке знаходиться в межах ботанічного заказника загальнодержавного значення “Волицький” на території Хлівчанської сільської ради Сокальського району. Дане болото займає площу 150га, є найбільшим у Львівській області, що збереглося у природному стані, та має ввійти в склад майбутнього Парку.
Участь у нараді від Сокальщини взяли отець митрат, настоятель церкви УГКЦ Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Великі Мости Володимир Юськів, голова Сокальської районної ради Микола Пасько, керівник апарату Сокальської райадміністрації Віра Білець, голова Великомостівської ОТГ Ярослав Ройко, депутат Сокальської районної ради, редактор районного часопису Голос з над Бугу Василь Сорочук та депутат, голова постійної комісії з питань АПК, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій Сокальської районної ради Андрій Сенюк, лікар комунальної установи “Сокальської ЦРЛ” Олег Фенчин. Всі представники району висловили підтримку створення Парку в структурі Міністерства екології та природніх ресурсів України.
Лісівників на засіданні представляли заступник начальника управління – начальник відділу лісового господарства Держлісагенства України Василь Матейчик, перший заступник начальника управління Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень, головний лісничий ДП “Рава-Руське лісове господарство” Михайло Музика, головний лісничий ДП “Радехівське лісомисливське господарство” Степан Андрейців.
Національний природний парк створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь