Сьогодні – всесвітній день навколишнього природного середовища!

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається 5 червня в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні відношення людини до природних ресурсів.

До цієї значимої справи залучена велика когорта відданих, професійних та небайдужих людей: працівники екологічних структур, науковці, громадські діячі. Кожен з них робить свій внесок у збереження чистоти повітря, ґрунтів, річок та водоймищ.

Природа не визнає кордонів: забруднення повітря і водних ресурсів має транскордонний характер, а деякі особливо цінні, унікальні природні комплекси, території належать кільком державам.Ми повинні усвідомити, що зберегти природу в стані, придатному для життя людини, можна тільки загальними зусиллями населення всієї Землі.

Нам варто задуматись…У цей день давайте подивимось навкруги та вирішимо для себе – що кожен з нас повинен зробити заради збереження всіх видів життя на Землі? А відповідь впровадимо шляхом власної працьовитості, відданості, самовиховання та любові до природи.

З нагоди свята, за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю вручено Подяки та грамоти голови облдержадміністрації О. Синютки Сороці Н.Л., Козлінському Д.Я., Галянті О.К., Мокрому В.І., Чернявському М.В., Сороці М.І., Параняку Р.П., Крамарцю В.О. та Галапац О.Й..

Вітаємо всіх з Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища та закликаємо берегти все живе, що нас оточує, бо від нас залежить як житимуть наступні покоління.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь